Hlavní obsah

Aston Martin ukázal nový Vanquish na prvním videu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský Aston zveřejnil nové fotografie a hlavně první video nového modelu Vanquish. Působivé video se natáčelo v Itálii a velkým zážitkem je i zachycený řev dvanáctiválcového motoru.

BEZ KOMENTÁŘE: Aston Martin Vanquish Video: Aston Martin

 
Článek

Aston Martin Vanquish je luxusní sportovní kupé s délkou 4720 mm a rozvorem náprav 2740 mm. Výrobce jej dodává buď jako čistě dvoumístné nebo v konfiguraci 2+2, přičemž zadní sedačky jsou víceméně nouzové.

O pohon se stará atmosférický vidlicový dvanáctiválec s objemem šest litrů. Motor disponuje největším výkonem 421 kW (572 k) při 6750 otáček. Točivý moment, přenášený na zadní kola, má hodnotu 620 Nm při 5500 otáčkách.

Foto: Aston Martin

Aston Martin Vanquish (2012)

Převodovka je šestistupňová samočinná, v nabídce ale bude i manuální skříň (rovněž šestistupňová). Zrychlení na stovku je otázkou 4,1 s, ručka rychloměru se zastaví při 295 km/h.

Foto: Aston Martin

Aston Martin Vanquish (2012)

Foto: Aston Martin

Aston Martin Vanquish (2012)

Aston Martin už spustil konfigurátor, základní cena činí 189 995 liber (tj. 5,8 miliónů korun). V  nabídce je šest metalických laků, vybírat lze ze šesti barev interiéru. Vanquish se vyrábí ve Velké Británii v Gaydonu v hrabství Warwickshire.

Foto: Aston Martin

Aston Martin Vanquish (2012)

Reklama

Výběr článků

Načítám