Hlavní obsah

Lada v Moskvě překvapila atraktivním konceptem Xray

Novinky, maž

Ruská Lada nikdy nevyráběla pohledná auta. O to větší je překvapení na probíhajícím autosalonu, kde se ukázal mimořádně pohledný koncept SUV s názvem Xray.

Foto: Lada

Lada XRAY (koncept, 2012)

Článek

Koncept Lada Xray je dílem britského designéra Steva Mattina. Ten je podepsán pod designem sériové verze XC60 a Mercedesu-Benz třídy ML. Je tedy evidentní, že s návrhem moderních SUV má bohaté zkušenosti, které po přestupu k ruskému AvtoVAZ bohatě zužitkoval.

Foto: Lada

Lada XRAY (koncept, 2012)

Foto: Lada

Lada XRAY (koncept, 2012)

Lada Xray je pouhým konceptem, je však možné, že tím chce ruská automobilka naznačit změnu designérského kurzu od nudných aut k modernímu vzhledu. Xray je třídveřové auto pro čtyři cestující, vzadu se sedí na dvou oddělených sedačkách. Design vypadá velmi moderně, lze v něm najít prvky Volva nebo v Rusku populárního Lexusu.

Foto: Lada

Lada XRAY (koncept, 2012)

Lada k novému konceptu nepochopitelně nedodala žádné informace, nejsou k dispozici ani rozměry automobilu. Podle automobilky je Xray pouhým konceptem bez nároku na sériovou výrobu. Lada nicméně potvrdila, že tvar přední masky by se měl objevovat u budoucích modelů.

Foto: Lada

Lada XRAY (2012)

Anketa

Líbí se vám koncept Lada XRAY?
Ano
91,5 %
Ne
8,5 %
Celkem hlasovalo 12240 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám