Hlavní obsah

Continental koupil výrobce klimatizací včetně továrny v Chomutově

Německý dodavatel pneumatik a automobilových součástek Continental koupil divizi americké společnosti Parker Hannifin pro výrobu automobilových klimatizací. Akvizice zahrnuje i továrnu v České republice.

Foto: Continental

Vývojové centrum Continentalu

Článek

Continental uskutečnil akvizici prostřednictvím své divize ContiTech. Převzaté aktivity zahrnují kromě české továrny v Chomutově rovněž další čtyři závody v Mexiku, Číně a Jižní Koreji. Všech pět továren celkově zaměstnává kolem tisícovky lidí. Cena za akvizici nebyla  zveřejněna.

"Tato akvizice se přesně hodí do naší růstové strategie. Parker má skvělou pozici mezi americkými a japonskými automobilovými výrobci a otevře nám další dveře v Asii," uvedl šéf divize ContiTech Heinz-Gerhard Wente. "Díky této akvizici se staneme globálním partnerem pro automobilky, jako jsou Ford, GM a Honda," dodal.

Continental již v České republice vlastní otrokovického producenta pneumatik Barum a jičínskou výrobu brzdových posilovačů pro automobily Teves. Jeho divize pro výrobu automobilové elektroniky má v Česku další čtyři továrny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám