Hlavní obsah

Mercedes-Benz SLS AMG GT: větší výkon a rychlejší převodovka

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes omladil svůj nejsportovnější vůz v nabídce - SLS AMG. Tento model se vyrábí ve verzích kupé a roadster. Mezi největší změny patří mírné zvýšení výkonu a zrychlení samočinné převodovky. Téměř nezměněn zůstal vnějšek a vnitřek.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz SLS AMG GT (2012)

Článek

Osmiválcový atmosférický 6,2litrový motor posílil o 20 koní, nyní nabídne 591 k při 6800 otáčkách. Točivý moment zůstal beze změny – 650 Nm. Nejvyšší rychlost je stejná jako dosud (317 km/h), o 0,1 vteřiny se snížil čas potřebný k atakování stokilometrové rychlosti (nyní 3,7 s).

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Test Mercedes-Benz SLS AMG

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz SLS AMG GT (2012)

U SLS AMG byla kritizována pomalejší převodovka. U verze s přídomkem GT, který je omlazením, by řazení mělo být rychlejší. Změny proběhly i na podvozku, tužší jsou pružiny. Nový je design litých kol (vpředu devatenáctipalcová, vzadu dvacetipalcová). Pozorný čtenář si všimne červených třmenů brzd, téměř neviditelné je mírné zatmavení předních i zadních světel.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz SLS AMG GT: nové výplně dveří

Uvnitř auta je nové čalounění výplně dveří, na volantu je nově červená ryska, která udává neutrální polohu volantu. Prodejní ceny ani datum zahájení prodeje zatím Mercedes-Benz nesdělil.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz SLS AMG GT: volant má nově červený pruh označující základní polohu.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Mercedesu-Benz SLS AMG: dokonalá reinkarnace

SLS AMG je nejsportovnější model v nabídce Mercedesu. Prodává se od roku 2010, ale možnost strávit s ním příjemný den přišla až nyní. Jako první a dosud jediní...

Výběr článků

Načítám