Hlavní obsah

Možnosti omládnutí v oblasti intimních partií

Novinky, das

Téma, o němž se nemluví. I takto bychom mohli ještě do nedávna označovat oblast intimních partií u žen. Stále více dam však připouští, že stojí o jejich proměnu, většina s jejich vzhledem není spokojena především po porodu či ve vyšším věku. Co všechno se dá v takovém případě dělat? Kam se obrátit a jaké jsou dnes možnosti?

Foto: Profimedia.cz

Ostych při odhalování klína představuje pro mnohé ženy velmi nepříjemný zážitek.

Článek

Zatímco proti vráskám na tváři jsme zvyklí bojovat, o ztrátě pevnosti kůže v oblasti genitálií raději nemluvíme. Estetický vzhled vaginy přitom může mít vliv na pozdější sexuální život a celkovou psychickou pohodu.

Začít můžete doma

Ostych při odhalování klína představuje pro mnohé ženy velmi nepříjemný zážitek. Pokud patříte k této skupině žen, vyzkoušejte nejprve doma některý ze speciálních krémů, který brání předčasnému stárnutí pokožky v oblasti genitálií, stimuluje její hydrataci, urychluje regeneraci sliznic a chrání kůži před nepříznivými vlivy.

Pokožka se po jejich použití stává pevnější na pohled i na dotyk. Oceníte je rovněž při rychlejší regeneraci kůže a zmírnění pocitu svědění po holení v oblasti třísel.

Omlazení z rukou plastických chirurgů

Plastickou operaci intimních partií kvůli komplikacím po porodu nebo z estetických důvodů podstupuje stále více žen.

„V případě, že má problém dopad na zdraví – například na udržení moči, proplácí operaci zdravotní pojišťovna, v opačném případě si zákrok žena hradí sama,” vysvětluje primář sítě klinik plastické chirurgie a estetické dermatologie Medicom Clinic MUDr. Michal Puls.

Jeden z nejčastějších invazivních zákroků v oblasti intimních partií představuje labioplastika, během níž dochází k úpravě malých (vnitřních) stydkých pysků, konkrétně jejich asymetrie či tvaru.

„Operace spočívá v odstranění přebytečné kůže a vytvarování stydkých pysků do přirozené podoby. Lze ji provádět již od dosažení plnoletosti, ale provádíme ji běžně i v pozdějším věku. V určitých případech je vhodné podstoupit labioplastiku ještě před otěhotněním a porodem, a to pokud je velikost malých stydkých pysků extrémní,“ zdůrazňuje vedoucí lékař kliniky Esthé Doc. MUDr. Jan Měšťák, CSc.

Zleva:

Hymenoplastiku (rekonstrukci panenské blány) volí ženy z velmi odlišných důvodů. První skupinu tvoří ty, které k zákroku nutí zvyky jejich okolí. Některé k tomuto rozhodnutí vedou například náboženské důvody. Nejedná se však o pravidlo - na řadu z nich naléhá konzervativní rodina nebo jde o přání budoucího manžela nehledě na náboženské vyznání.

Podle zkušeností primáře Petra Píchy z pražského GynCentra ale hymenoplastiku volí některé ženy ze zcela jiného důvodu. Další skupinu totiž tvoří pacientky, které s novým partnerem touží prožít opravdovou svatební noc se vším všudy. K vymazání starého vztahu tak musí podstoupit chirurgický zákrok.

„Pokud se pacientka na nějaký čas vzdá sexuálního života a počká, až se operovaná sliznice zpevní, je po zákroku schopna znovu prožít všechny pocity jako při prvním styku,“ vysvětluje primář Petr Pícha a dodává, že se jedná spíše o netradiční zákrok, jehož volbu by pacientka měla důkladně promyslet.

Zákrok trvá přibližně čtyřicet minut a předchází mu předoperační vyšetření a porada s odborníkem. Dnešní plastická gynekologie provádí tuto operaci v celkové anestézii, nejmodernější technikou a za nejpřísnějších hygienických podmínek. Zákrok lze provést poměrně nesložitou úpravou sliznice poševního vchodu. Používají se vstřebatelné stehy, které nedráždí sliznice a citlivou kůži kolem operačního pole.

Kromě labioplastiky a hymenoplastiky se často provádí i liposukce Venušina pahorku - hrmy. „Přebytek tukové tkáně zde totiž vytváří esteticky nehezkou bouličku, které se nelze zbavit cvičením ani dietou,“ upozorňuje plastický chirurg MUDr. Michal Puls.

Jde to i bez skalpelu

I nechirurgické omlazení vaginy patří ve světě k běžným úkonům. U nás se provádí přístrojem, který využívá synergického efektu radiofrekvence a vysokofrekvenčního ultrazvuku. Přístroj za pomoci intenzivního ohřevu všech vrstev tkáně vytváří v dané oblasti nová kolagenní a elastická vlákna.

V důsledku toho se zvyšuje elasticita a pružnost tkáně velkých a malých stydkých pysků. Ošetření je zcela bezbolestné a výsledek lze vidět okamžitě po zákroku. Pro dosažení maximálního efektu se doporučuje jej podstoupit ještě několikrát.

Intenzivní prohřátí poševního vchodu zvýší průtok krve a stimuluje nervová zakončení, tím dochází i k dlouhodobému zlepšení sexuálního života.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám