Hlavní obsah

Zhubla téměř 70 kilo, protože se vzdala svého nejoblíbenějšího jídla

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alex Hooková s váhou bojovala už od malička. Zlom nastal ve chvíli, kdy jí váha ukazovala téměř 150 kilo. Tehdy vyhledala i odbornou pomoc, nicméně bez výsledku. A tak začala bojovat nejen s obezitou, ale i se svým největším pokušením, které z velké části stálo za její tloušťkou - chipsy.

Foto: Profimedia.cz

Alex Hooková

Článek

Za posledních 13 let snědla, jak sama přiznává, něco okolo 30 000 pytlíků se slanými chipsy, na kterých si během svého života vypěstovala děsivou závislost.

Šestatřicetiletá Alex Hooková říká, že její největší problém byly brambůrky, při sledování televize jich dokázala sníst až osm pytlíků. Poté, co jí váha vystoupala na více než 150 kilogramů, se rozhodla závislosti postavit čelem.

Foto: Profimedia.cz

Alex Hooková vážila neuvěřitelných 160 kilo

Štíhlejší než v dětských letech

„Dnes jsem štíhlejší než v době, když jsem odcházela ze základní školy. Moje maminka vždycky dělala zdravé večeře, jenomže já jsem milovala jídlo, a tím pádem rostly i moje porce i kila na váze,“ řekla pro Dailymail mladá žena.

Dodala, že každý rok, když na narozeninovém dortu sfoukávala svíčky, jejím jediným přáním bylo, aby byla příští rok hubenější. To se ale nikdy nesplnilo. Alex Hooková říká, že ačkoli se mnohokrát snažila zhubnout, nikdy se jí to nepodařilo právě kvůli její závislosti na slaných lupíncích.

Foto: Profimedia.cz

Matka dvou dětí dokázala zhubnout bez podvázání žaludku, o to více si svého úspěchu cení

„Byla to moje závislost, zbožňovala jsem všechny příchutě bez výjimky a byla jsem schopná sníst jich i několik balíčků za den. Jednou jsem po tom, co jsem odvezla děti do školy, zajela do supermarketu. Tam jsem si naplnila košík sušenkami a lupínky, a zrovna když jsem byla u pokladny, potkala jsem svou osobní trenérku, pod jejímž dohledem jsem před nějakou dobou zhubla asi 20 kilo. Jenomže tehdy už jsem měla kila zase zpátky,“ vypráví svůj příběh mladá žena.

Nesoudila, nabídla pomoc

Samozřejmě bývalé koučce neunikla, její přívětivou reakci ale nečekala. Ta byla plná pochopení a Alex se rozhodla se svou váhou znovu něco udělat. Rozhodla se absolutně změnit svůj jídelníček a vyškrtnout všechna nezdravá jídla. A přineslo to své ovoce.

Alex, která pracuje u Weight Watchers (Strážci váhy – program pomáhající lidem zhubnout), dnes říká, že řešení kil navíc vzdala ve chvíli, kdy se vdala.

„Stala jsem se pohodlnou. Sice jsem diety zkoušela, ale nikdy jsem je nevydržela. Tentokrát jsem ale byla odhodlaná a vydržela jsem to.“

Foto: Profimedia.cz

Kalhoty jako vzpomínka

Mnoho pozitiv

Nejvíc pozitivně vnímá hlavně to, že může přijít do obchodu a koupit si na sebe to, co chce. Už není omezována jen XXL oblečením. Také přiznává, že hubnutí mělo pozitivní vliv i na rodinný život, protože je dnes více aktivní a schopná věnovat se dětem víc, než tomu bylo doposud. Není divu, na váze ztratila okolo 70 kilogramů.

„Můj doktor mi nabídl zmenšení žaludku, ale odmítla jsem to. Jsem hrdá, že jsem dokázala zhubnout sama, bez chirurgického zákroku. Teď, když jsem konečně šťastná s tím, kolik vážím, jsem odhodlaná si váhu udržet a užívat si života naplno,“ uzavírá Alex.

Foto: Profimedia.cz

Dnes se mladá žena stravuje zcela jinak novou postavu si nemůže vynachválit

Reklama

Výběr článků

Načítám