Hlavní obsah

Praha otevřela speciální fitness park pro seniory

Novinky, Kamila Mouchová

V pražském Podolí byl 14. července nově otevřen Sport park, venkovní sportovní areál určený především pro seniory. Park nabízí jak škálu speciálních cvičebních strojů, tak relaxační zónu pro odpočinek, to vše zdarma.

Článek

Přírodní areál v Podolí  by měl představovat ideální místo pro starší lidi, kteří chtějí spojit pobyt na čerstvém vzduchu s aktivním pohybem.

Stroje s jednoduchým ovládáním

Hlavním lákadlem je jedenáct strojů, které jsou podobné těm ve fitness centrech, ale jsou uzpůsobené pro starší věkovou skupinu. Stroje se tedy jednodušeji ovládají a celkově jsou vůči organismu šetrnější.

U každého cvičebního zařízení je umístěn popisek, jak se na něm má správně cvičit a k čemu přesně slouží.

Návštěvníci zde mohou vyzkoušet například stroj na protahování horních končetin, hrudníku a zad, bradla na posílení ramen a břicha nebo stroj "jezdec", který má sloužit ke zvyšování plicní a srdeční kapacity atd.

Každý čtvrtek bude pro zájemce od 9:30 do 11:00 k dispozici fitness trenérka, která poradí, jak cviky zefektivnit, správně rehabilitovat nebo co zařadit do zdravého jídelníčku.

Po námaze má přijít zasloužilý odpočinek a k tomuto účelu slouží druhá část areálu - relaxační. Zde mohou návštěvníci posedět na lavičce v příjemném prostředí rozkvetlého parku.

Patron projektu lékař prof. Pavel Pafko ho komentuje slovy: "Jako sportovec skutečně oceňuji tento záměr radnice, vybudovat park, kam si mohou přijít zacvičit i lidé starší generace. Zvláště se mi líbí, že je to cvičení venku, v přírodě. Podobné parky  a sportoviště jsem viděl například ve Švédsku. Je třeba i u nás tato místa otevřít veřejnosti, ať si přijde zasportovat, kdo chce a kdy chce."

Reklama

Související témata:

Související články

Bez vydatné snídaně nezhubnete

Že polévka je grunt, věděly již naše babičky a všichni jsme toto okřídlené rčení několikrát slyšeli. Zapomínat na vydatnou snídani a domnívat se, jak tím jsme...

Výběr článků

Načítám