Hlavní obsah

Vědecky prověřené sexuální rady

Novinky, bok

Díky rozmachu internetu a přístupu k počítačům je v současné době možné dohledat řadu potřebných informací online. A to i rady, jak se chovat ve vztahu, jak si ho udržet, jak vycházet s partnerem, jak ho potěšit atd. Které tipy brát vážně a které raději ani nezkoušet?

Foto: Profimedia.cz

Líbání by kvůli mnohým pozitivním přínosům nemělo ze vztahu vymizet.

Článek

Jako v mnoha dalších ohledech zjišťování informací je i při hledání rad o vztazích nejlepší zeptat se osobně přímo nějakého odborníka. Pokud to nejde, zasedněte k počítači a pátrejte. A i tady platí, čím věrohodnější a prověřenější stránky, o to lepší, a nejspíš i účinnější rady tamních odborníků budou.

Server Eligiblemagazine navštívil několik takových odborníků a dle jejich informací redaktoři sestavili přehled všeobecných informací o vztazích, které jsou prý navíc podloženy i vědeckými výsledky. A tudíž budou mít jak ženy, tak muži při jejich dodržování velkou šanci, že právě jejich vztah bude fungovat a dlouho vydrží.

Slunce a chuť na sex

Na počátku vztahu nemyslitelná situace, která se stává postupem času stále častější realitou – nechuť k sexu. Důvodů existuje celá řada a s některými si poradí jen odborník. Na ty mírnější pak pomáhá slunce.

Vystavování se slunečním paprskům zvyšuje libido, a to u mužů i žen. Výzkumy potvrzují, že pobyt na slunci zvyšuje hladinu testosteronu, což návazně zvyšuje touhu po sexu.

Někdy tak není od věci popadnout partnera a jít na krásnou procházku do přírody.

Přirozená mužská vůně

Nepříjemný tělesný odér způsobený nadměrným potem není zrovna způsobem, jak někoho uchvátit, přirozená mužská vůně ale také není zcela k zahození. Jak odborníci potvrzují, sloučenina androstadienon (feromon), nacházející se v mužském potu, dokáže ve správném množství u žen výrazně zlepšit náladu a také sexuální touhu.

Mužům je proto doporučováno nepřehánět to se silnými parfémy a nechat vyznít svou přirozenější vůni.

Svůdné strniště

Hygiena je základním pravidlem, které se týká i holení. Pokud si ale muži myslí, že hladce oholená tvář je na nich tím nejsvůdnějším artiklem, jsou na omylu.

Jedna z dřívějších studií prokázala, že nepatrné strniště je pro řadu žen mnohem přitažlivější než hladká tvář či naopak bujný vous.

Posilování pánevního dna

Problémy se sexuální vzrušivostí nebo samotným prožitkem mohou potkat kohokoli, a to z celé řady důvodů. Někdy může být u žen jedním z nich ochablé svalstvo pánevního dna. Jeho posilováním, které postačí vykonávat i několik málo minut každý den, se mohou jejich prožitky významně zlepšit.

Posilování svalstva v oblasti genitálu se ale netýká jen žen, pomáhá i mužům, u kterých může například přispět ke zlepšení erekce.

Líbání jako zdravotní výhoda 

Při líbání si dva lidé vymění nespočet bakterií, což není zrovna optimistická vyhlídka. I tak je ale líbání ve vztahu doporučováno, a to v jakémkoli období či věku. Jeho zdravotní výhody totiž jednoznačně převažují nad těmi negativními.

Podle studií líbání pomáhá snižovat hladinu stresu a také cholesterol. V celkovém pohledu pak jednoznačně prohlubuje sdílenou intimitu mezi dvěma lidmi.

Líbání dokonce dokáže dostatečně uspokojovat jedince ve vztahu i při nižší četnosti sexuálních styků, které bývají často mylně považovány za ukazatel dokonalosti partnerského svazku.

Červená přitahuje 

Červená barva bývá synonymem vášně a sexuální touhy, což potvrzují i vědecké výzkumy. Žena oděná do červené v mužích vyvolává mnohem více zvědavosti a touhy, než kdyby její šaty měly jiný odstín.

Orgasmem proti migréně 

Když člověka bolí hlava, málokdy má chuť na milostné hrátky. Jenže sexuální styk, potažmo orgasmus, může být lékem, který s bolestí hlavy rychle zatočí. A rozhodně neplatí, že orgasmu musí být dosaženo pouze klasickým stykem.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak ve vztahu mluvit o sexu

Každý si chce milování se svým partnerem užívat na maximum. Páry, které o svém sexuálním životě diskutují, mají 10krát větší pravděpodobnost, že budou ve...

Když vztah přestane fungovat

Když vztah přestává fungovat, je pro spoustu lidí velmi obtížné si to přiznat a k problému se postavit čelem. Nejčastějšími faktory, jak poznat, že vztah nemá...

Výběr článků

Načítám