Hlavní obsah

Hledám lásku bez sexu aneb Nejnovější trendy v seznamování

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv je naše společnost na první pohled doslova posedlá sexem, neustále přibývá osamělých lidí, kteří hledají vztah zásadně bez sexu. Není to dáno jejich jinou orientací, ve skutečnosti se jedná o heterosexuální jedince, pro které jednoduše sex není tím nejdůležitějším a upřednostňují ve vztahu především jiné hodnoty.

Foto: Profimedia.cz

Život bez sexu vyhovuje stále většímu počtu lidí.

Článek

Přestože se může zdát, že je takových lidí minimum, není tomu tak. Ne každý se ale o svých potřebách dokáže otevřeně bavit. Tudíž povědomí o daných skutečnostech je minimální.

"Jakmile člověk někde nahlas řekne, že sex pro něj není důležitý a od svého partnera vyžaduje především souznění duší, připadá si jako podivín. Společnost na něj tzv. kouká skrz prsty," vysvětluje pro Daily Mail Suzanne Hartingtonová, která utvořila seznamku pro platonické vztahy.

Ve skutečnosti život bez sexu vyhovuje stále většímu počtu lidí. Od svých protějšků vyžadují především spříznění duší a vše ostatní pak považují za bonus.

Dost často se jedná o lidi po čtyřicítce, kteří mají za sebou již několik sexuálních vztahů, ale s věkem zjišťují, že se u nich postupně vytrácí sexuální touhy a hledají sobě rovné se stejnými potřebami.

"Pokud se jedinec otevřeně přizná ke svým potřebám, pak je větší šance, že jeho vztah postavený na upřímnosti a respektu skutečně vydrží a on v něm bude opravdu šťastný," dodává klinická psycholožka Sally Austenová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám