Hlavní obsah

Příliš drahá a pompézní svatba zvyšuje pravděpodobnost rozvodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svatba hraje v životě párů mnohem důležitější roli, než si mnozí myslí. Nejde ani tak o manželský slib jako o styl svatby, jenž může poznamenat délku trvání manželství. Zatímco dříve velikost svateb mohla pomáhat překonat krizi manželství, dnes opulentní a drahé obřady vztahům spíš škodí. Podle britských průzkumů vydrží mnohem déle manželství, která začala skromnou a jednoduchou svatbou.

Foto: Profimedia.cz

Opulentní a drahé svatby vztahům spíš škodí.

Článek

„Mladí lidé jsou už pod tak velkým finančním tlakem kvůli splácení hypotéky a vysokým nájmům, takže drahá a velkolepá svatba jen přidává další stres do jejich života,“ tvrdí britská právnička Amanda McAlisterová ze společnosti Slater and Gordon.

Podle statistik její společnosti se rozvádějí častěji právě ty páry, které se rozhodly pořádat velkou a nákladnou svatbu. Naopak mnohem trvanlivější jsou dnes manželství, do nichž dvojice vstoupila skromně.

„Příkladem může být herečka Keira Knightleyová, která nejela na svatbu limuzínou, neměla žádné luxusní šaty a obří drahý dort. To může být základní krok k zajištění stabilního a úspěšného vztahu,“ tvrdí McAlisterová.

Keira na svatbu přijela s matkou v malém Renaultu Clio, pozvala jen padesátku hostů a měla na sobě staré šaty.

Reklama

Související témata:

Související články

Když si muž chce vzít příjmení své ženy

Vstup do manželství by měl být vždy podmíněn svobodným a upřímným rozhodnutím. Nejinak by tomu mělo být při výběru příjmení u novomanželů. Přestože ho většina...

Výběr článků

Načítám