Hlavní obsah

Ženy lze rozdělit do čtyř typů podle sexuálního vzrušení

Vacouver

Ženská sexualita je poněkud komplexnější než ta mužská. Pro kvalitní pohlavní život by podle kanadských sexuologů měla žena především identifikovat svůj typ sexuální vzrušivosti a naučit se ho vyžívat. Takové typy jsou podle nich čtyři základní a ta žena, která svůj správě identifikuje a používá, má kvalitnější sexuální život a dosahuje snadněji orgasmů.

Foto: Profimedia.cz

Žena by měla identifikovat svůj typ sexuální vzrušivosti.

Článek

Podle doktorky Petry Zebroffové z Vancouveru se ženy podle sexuálního vzrušení dělí na sensuální (smyslný) typ, kognitivní (myšlenkový) typ, intimní typ a přitažlivostní typ.

Přitom každá žena v průběhu svého života projde často každým z těchto typů. U většiny se to mění s věkem a sexuálními či životními zkušenostmi. Většina žen také bývá na přechodu dvou typů, jejich určení je pro sexuální život klíčové.

Smyslný typ se orientuje na tělo a je závislý na smyslech, jako jsou dotek, pach a chuť. Vzrušuje je hlazení po těle, vůně mužského těla či chuť něčeho erotického.

Kognitivní typ se orientuje na myšlení a je závislý na myšlenkách a představivosti. Tento typ dráždí a vzrušují erotické představy, myšlenky a také sledování porna. Fantazie a porno jsou důležitými nástroji pro takový typ osoby.

Intimní typ se potřebuje především propojit s partnerem. Vzrušuje jej sdílení s partnerem a také to, když ví, že svého partnera či partnerku přitahuje.

Přitažlivostní typ potřebuje partnery či partnerky vzrušovat svou vizáží. Hlavním zdrojem vzrušení pro ně je, když je jejich protějšek považuje za sexy přitažlivé kousky a také jim to dává náležitě najevo. Být vidět jako sexy objekt je pro tento typ velmi důležité.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám