Hlavní obsah

Muži si na dívce v bikinách nejprve všimnou očí, ženy okamžitě těla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslo

Není pochyb o tom, že ženy v bikinách přitahují pozornost mužů i žen. Marketingový výzkum v Norsku ale přinesl ohledně výsledků zajímavé překvapení. Zatímco většina tvůrců reklamy si myslí, že muže přitahuje na polonahých ženách především tělo a ženy naopak obličej, podle tohoto výzkumu je tomu přesně naopak.

Foto: Profimedia.cz

Ženy na tělo modelky v bikinách zírají déle než muži.

Článek

Z výzkumu společnosti EyeTrackShop, která používá speciální kamery a software k zachycení pohybu očí u klienta koukajícího se na reklamní obrázek, vyplynulo, že muži se dívají nejdříve ženě na obličej a zůstanou na něj zírat o čtyřicet procent déle než ženy. Ty přitom nejdříve koukají na tělo, pak teprve na obličej.

Ženy přitom na tělo modelky v bikinách zírají o trochu déle než muži. Poté, co muži i ženy zkontrolují obličej a tělo, teprve pak sledují nohy modelky, na které muži koukají o dvacet procent méně než ženy.

„Máme pro to několik vysvětlujících hypotéz. Ženy podle jedné koukají na tělo nejdříve proto, že se prvně chtějí srovnat,“ míní psycholog Jeff Bander.

Související témata:

Související články

Proč partneři ztrácejí zájem o sex

Vytrácí se z vašeho partnerského vztahu pomalu a jistě sex? Pak za tím mohou stát nejrůznější fyziologické a psychologické faktory. Podívejte se s námi na...

Výběr článků

Načítám