Hlavní obsah

Kdo vyjde dvě patra bez zadýchání, může se věnovat sexu

Dobrou zprávu pro všechny kardiaky zveřejnili američtí vědci – sex je bezpečný pro prakticky všechny srdeční pacienty. Jednoduché pravidlo zní: pokud jste dost zdraví, abyste bez bolesti na hrudi nebo lapání po dechu vyšli dvě patra, pak si můžete užívat milostného života, napsala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Sex zvyšuje riziko infarktu jen mírně.

Článek

Americká srdeční asociace (AHA) ve své vědecky podložené studii uvedla, že sex zvyšuje riziko infarktu jen mírně – a to platí stejně pro osoby trpící i netrpící srdečními chorobami.

Toto prohlášení od hlavní lékařské oborové skupiny znamená pro srdeční pacienty, že se konečně dozvěděli odpověď na nejpalčivější a přitom nejméně probíranou otázku, jež osoby po srdečním infarktu a další „srdcaře“ trápí.

Srdeční pacienti čelí vyššímu riziku, že utrpí další infarkt. Vědecké údaje ovšem překvapivě zjistily, že neexistují důkazy, že by u kardiaků byl vyšší počet srdečních příhod spojených se sexem než u lidí, kteří srdečními chorobami netrpí. Mnoho srdečních pacientů se dvakrát nerozmýšlí, když má vyjít schody, a přesto se mnozí z nich bojí, že sexuální aktivita jim přivodí další infarkt, řekl doktor Glenn Levine, hlavní autor studie.

„Riziko srdečního infarktu během sexuální aktivity je dvakrát nebo třikrát vyšší, než když člověk sex neprovozuje. Toto zvýšené riziko je ale jen malou částí celkového rizika, že člověk dostane infarkt. Sex je příčinou méně než procenta infarktů,“ dodal Levine.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám