Hlavní obsah

Kondom proti znásilnění sevře do žraločích zubů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pretoria

Znásilnění v Africe není žádné velké téma, ačkoli je tam na denním pořádku. Ovšem problematika nedává spát hematoložce Sonette Ehlersové, která se rozhodla přispět v boji s násilníky účinnou pomůckou. Vyvinula proto tzv. kondom proti znásilnění Rape-axe.

Článek

Jedná se o plastovou vložku do vagíny, která má tvar kondomu, ovšem vevnitř je vybavena háčky a žraločími zuby směřujícími k vrcholu. Násilník tak sice penisem vnikne, ale okamžitě ho zasáhne bolestivé sevření a ven už vytáhne svůj orgán i s mučivým nástavcem.

A ten už jen tak nesundá - nejde totiž odstranit jinak než chirurgicky. Bez zásahu lékaře si násilník může přivodit vážné zdravotní potíže a o penis zcela přijít. Pokud však násilník lékařskou pomoc vyhledá, bude zřejmé, čeho se dopustil.

Šance na útěk

Sonett Ehlersová ze společnosti South African Blood Transfusion Service věří, že by masové rozšíření kondomů s násilníky v Jihoafrické republice výrazně zatočilo. „Zatímco útočník řeší příšernou bolest, žena má šanci utéct,“ věří Ehlersová.

Ne všichni jsou ale z jejího nápadu nadšení, kritici míní, že by mohl u některých zvlášť agresivních jedinců vyvolat ještě větší amok vzteku, který by si vybili na své oběti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám