Hlavní obsah

Nejčastěji krachují manželství, kde pár společně žil již před svatbou

Řada mladých lidí dnes začne žít se svými partnery na zkoušku ještě předtím, než se vezmou a založí společně rodinu. Podle odborníků to ale není nejlepší nápad. Ti, kteří žijí spolu dlouho před vstupem do manželství, pak totiž mají častěji problémy a vztah, který končívá rozvodem.

Foto: Profimedia.cz

Podle odborníků je velmi rozumné, aby partneři mluvili o závazcích a o tom, co společný život může znamenat ještě předtím, než se k sobě nastěhují.

Článek

Odborníci z University of Denver také zjistili, že osoby žijící ve společné domácnosti se svým budoucím manželem či manželkou, pak uvádějí po svatbě méně uspokojení.

Manželství ze zvyku

"Myslíme si, že některé páry, které se nastěhují k sobě bez jasného závazku manželství, sklouznou k manželství jen proto, že prostě spolu už stejně žijí," tvrdí autoři studie profesoři psychologie Scott Stanley a Howard Markman a doktorka psychologie Galena Rhoadesová.

Přestože se pár výtečně již zná a vlastně ví, co ho v manželství čeká, problémů přibývá.

"Zdá se, že je velmi rozumné, aby partneři mluvili o závazcích a o tom, co společný život může znamenat pro budoucnost jejich vztahu, ještě předtím, než se nastěhují k sobě. Zvláště protože při společném soužití se páry rozcházejí hůře než při pouhém randění,“ dodala Rhoadesová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám