Hlavní obsah

Pařížské přehlídky ukázaly módní trendy na rok 2015

Novinky, ema

V Paříži proběhl slavný fashion week, na kterém nejznámější značky světa představily trendy na příští rok. Přes pět tisíc návštěvníků shlédlo třiadevadesát módních přehlídek od tvůrců ze čtyřiadvaceti zemí. Podívejte se na některé z nich.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na módní přehlídce Guy Laroche na Týdnu módy v Paříži převládala kůže, organza a plexiskloVideo: Reuters

 
Článek

Guy Laroche vyzařuje ženskost a ukazuje siluety

„Kolekce je založená na svobodě. Na svobodě projevu, pohybu, ukázání sebe sama,” řekl designér značky La Roche Marcel Marongiu, který drží „otěže” nad designem oděvů značky už od roku 2007. Dále uvedl, že inspiraci našel tím, že objevil nové materiály, které zapojil do své kolekce.

Elie Saab v barvách moře

Elie Saab oblékl ženy do barev mořského dna, hladiny i do barev hloubky. Téměř všechny barvy i odstíny modré se vystřídaly na přehlídce při příležitosti pařížského fashion weeku.

Kolekce libanonského návrháře představila šaty ve všech odstínech modré, s nádechem žluté, korálové i oranžové, připomínající podmořské barvy. Z materiálů se hojně používalo hedvábí, které kladlo důraz na rozevlátost a ženskost modelů, jež je pro značku typická.

Lesklé materiály, třpytky odrážely umělcovu inspiraci sluncem, které se odráží na vodní hladině. Zvláštní pozornost ovšem Elie Saab věnoval i krajce, které dráždila i vkusně odhalovala ženské tělo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Elie Saab představil novou kolekci na Týdnu módy v PařížiVideo: Reuters

Jean-Paul Gaultier oslavuje nevěstky

Za zvuku fanfár a jásotu představil svou kolekci Jean-Paul Gaultier. Ovšem diváci i fanoušci této značky zažili od tohoto slavného francouzského návrháře poslední přehlídku konfekčního oblečení (prêt-à-porter). Ten 15. září překvapil oznámením, že se dál bude zaměřovat pouze na vysokou krejčovinu (haute couture) a parfémy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁRE: Jean Paul Gaultier předvedl bombastickou showVideo: Reuters

Karl Lagerfeld a jeho feministická show

Jako vždy se o rozruch postaral módní mág Karl Lagerfeld. V čele průvodu modelek šla jeho múza Cara Delevigne, v ruce třímající megafon. Modelky volaly po svobodě, nosily banery hlásající: "Ženy především", "Mohou muži také otěhotnět?", ”Buď svá!”

Ovšem nikdo nebral tuto módní show příliš vážně. Všichni moc dobře věděli, že sám Lagerfeld si občas rád z lidí vystřelí. Všichni si tak jeho činem připomněli i jeho slavnou větu: „Všechno, co řeknu, je vtip. I já sám.”

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kolekce Karla Lagerfelda na Týdnu módy v PařížiVideo: Reuters

Móda z ulic Paříže

O Pařížankách se vždy mluvilo, jako by to snad byly nejstylovější a nejkrásnější ženy světa. Ovšem pryč jsou doby, kdy všechny ženy z Paříže nosily barety a jejich styl byl konzervativní s prvky stylové vintage módy. Dnes je vše jinak. Obyvatelky města módy jsou si vědomy svých možností i nejnovějších trendů a tak to vypadá i na ulicích.

Foto: Profimedia.cz

Móda v podání Pařížanek

Foto: Profimedia.cz

Móda v podání Pařížanek

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám