Hlavní obsah

Malé černé jednoznačně patří do šatníku každé ženy

Za vznik malých černých můžeme poděkovat Coco Chanel, která jako první přišla s konceptem univerzálních černých šatů pro každou příležitost. Ve dvacátých letech minulého století to byla věc téměř nevídaná, jelikož malé černé jsou kratší než velká společenská róba a odkrývají kolena.

Foto: Profimedia.cz

Audrey Hebpurnová ve Snídani pro Tiffanyho zpropagovala malé černé od Givenchyho

Článek

Měly by být jednoduché, elegantní i praktické a hlavně nadčasové. Jejich výhodou je snadná kombinovatelnost s módními sezónními doplňky, které jim dodají šmrnc. Vzhledem k jejich univerzálnosti by každá žena měla sáhnout po kvalitním materiálu a hlavně perfektně padnoucím střihu, jelikož malé černé může nosit po mnoho let.

.: Malé černé od firmy Bonprix

Nezapomínejme také na boty a kabelku, které by měly být ve stejné barvě. Pro podtržení stylu klasických malých černých šatů byste se také měly vyvarovat jehlových podpatků nebo vysokých platforem, ale sáhnout spíše po konzervativnějším obutí.

.: Malé černé by neměly chybět v žádné dámské garderóbě. Foto: Archiv Musilka oděvní studio

Malé černé po druhé světové válce jednoznačně proslavila Audrey Hepburnová ve filmu Snídaně u Tiffanyho, ačkoliv zde se jednalo o modely jiné módní značky, a to Givenchy. I přesto tento styl šatů přežil i do nového tisíciletí, což jen dokazuje jejich nadčasovost tak, jak ji jistě ani autorka konceptu Coco Chanel nezamýšlela.

.: Malé černé od Quelle

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám