Hlavní obsah

Mládež dostatečně nepečuje o svou osobní hygienu a zapáchá, tvrdí výzkum

Právo, Ivan Vilček
Budapešť

Dnešní mládež ve věku 15 až 25 let si nemění dostatečně často oblečení, nesprchuje se a nečistí si pravidelně zuby. Výsledkem je, že mládež stále častěji páchne. Podle průzkumu maďarské agentury Ipsos toto tvrzení platí o 25 až 30 procentech mladých lidí.

Foto: Profimedia.cz

Dodržovat hygienu a používat deodoranty nebo jiné vůně - to je cesta.

Článek

Průzkum zveřejnil server borsOnline.hu, který konstatuje, že dnešní mládeži chybí vzory a je líná. Kosmetička Anikó Kissová potvrdila, že výsledky průzkumu potvrzují její vlastní zkušenosti. „Na ulici vidím mladé lidi, pro které je hygiena a čistota něco, co ve svém životě příliš nepraktikují,“ uvedla.

V Praze je to ještě horší

Maďarská playmate Bea Hargitaiová tvrdí, že má ještě mnohem horší zkušenosti z hlavního města České republiky. „Žila jsem několik let s partnerem v Praze a měla jsem tam v tomto ohledu špatné zkušenost. Mladí, ale ani starší lidé tam nepoužívají deodoranty a nejsem si jistá, zda se vůbec sprchují. Situace v Maďarsku je v tomto směru stokrát lepší,“ řekla Hargitaiová.

Psycholožka Hajnalka Cseháková tvrdí, že hygiena souvisí i s duševním stavem lidí. „V mládí jsem pracovala v dětském domově a u mladých lidí, kteří duševně trpí, je nesmírně těžké vybudovat správné hygienické návyky. Rodina je v tomto ohledu velmi důležitá,“ uvedla psycholožka.

Dětská lékařka Mária Lendvayová situaci až tak tragicky nevidí. „Když vyšetřuji do půl pasu svlečené gymnazisty, tak jsou občas cítit jen ti obéznější. Podobnou zkušenost mám i se studenty učilišť. Chrup dětí je rovněž v lepším stavu, než tomu bylo před deseti až dvaceti lety,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Související články

Až polovina mužů nepoužívá vůbec deodorant

S teplými dny nás čekají opět krušné okamžiky a to především v hromadných dopravních prostředcích. Podle nejnovějšího průzkumu společnosti Unilever se zřejmě...

Výběr článků

Načítám