Hlavní obsah

Snídaně a tučné pokrmy mohou ženám pomoci zplodit chlapečka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mississippi

O tom, jak ovlivnit pohlaví dítěte při početí, vznikla celá řada knih zábavných i serióznějších. Výzkumem podložená fakta, jak se dá napomoci zplození chlapce, přinášejí také porodníci z Missouri. Podle jejich závěrů počnou mužského potomka častěji ty ženy, které pravidelně a vydatně snídají a dopřávají si na tuky bohatou stravu.

Foto: Profimedia.cz

Chlapečci se častěji rodí těm ženám, jež každé ráno vydatně snídají a obecně se nevyhýbají tučným jídlům.

Článek

Naopak půst, dieta a vyhýbání se snídani vedou často k zplození holčičky.

„Jídelníček bohatý na kalorie obecně přispívá k častějšímu plození chlapců, zatímco nízkotučný jídelníček zase přihrává ve prospěch většího počtu dívek nad chlapci,“ tvrdí doktorka Cheryl Rosenfeldová z University of Missouri.

Za vše může evoluce

Vše vychází přitom z evoluce, kdy lidé ještě žili divoce v přírodě. Pokud bylo období hojnosti potravy, ženy trpěly málo stresem a častěji se v nich uhnízdilo embryo mužského pohlaví, které za příznivých časů dorostlo v plod a matka ho donosila.

Když ale nastalo období hladu a strádání, kdy byly ženy vystaveny stresu, jejich tělo velmi často mužské embryo neudrželo, ony potratily a rodily se tak častěji dívky, které jsou odolnější a snesou horší podmínky.

Reklama

Související témata:

Související články

V příštích generacích bude nedostatek mužů

Americká studie prozradila neradostný fakt: Během posledních třiceti let každoročně klesá počet narozených chlapců, a to jak v USA, tak v Japonsku. Vědci zatím...

Výběr článků

Načítám