Hlavní obsah

Pákistánku s manželem a dětmi ubili příbuzní za to, že se dvojice před 28 lety vzala

Islámábád

Policie v Pákistánu vyšetřuje vraždu 60leté ženy, jejího manžela, dvou dcer a syna z města Athara Hazari. Rodinu sekyrami a mačetami zamordovali příbuzní z matčiny strany, vypověděla dcera, který jako jediná útok přežila. Podle ní šlo o pomstu za to, že se pár před 28 lety vzal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pomsta za svatbu před 28 lety: Matčini příbuzní zavraždili pět členů její rodinyVideo: Reuters

 
Článek

Osmnáctiletá dcera jako jediná útok přežila s těžkým zraněním. Ta také útočníky identifikovala, informovala ve středu agentura Reuters.

Mladá žena uvedla, že si matka před 28 lety přes nesouhlas své rodiny vzala bratrance, do něhož byla zamilovaná, a příbuzní se teď pomstili. Do města ve střední části země dorazili z hlavního města Islámábádu, kde podle ní žijí. Dcera vypověděla, že její rodiče a sourozence zabili sekyrami a mačetami.

Policii ale není jasné, proč rodina na pomstu čekala bezmála 30 let.

Takzvané vraždy ze cti jsou v Pákistánu časté. Sdělovací prostředky jich jen za loňský rok zaznamenaly 869, ale ve skutečnosti jich je mnohem víc, domnívají se pozorovatelé.
Případy se často nevyšetřují, a když už dojde na obvinění, zákon stále ještě povoluje nejbližším příbuzným zavražděné ženy útočníkům odpustit. To jsou přitom velmi často ti samí lidé.

Reklama

Výběr článků

Načítám