Hlavní obsah

Kim se ukázal na veřejnosti s vycházkovou holí

Pchjongjang
Aktualizováno

Po více než měsíci se na veřejnosti objevil severokorejský vůdce Kim Čong-un. Vládní list Rodong sinmun v úterý zveřejnil jeho fotografie z inspekce bytového komplexu. Kim na nich má v ruce vycházkovou hůl a je v dobrém rozmaru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Severokorejské noviny otiskly fotografie Kim Čong-una s holí Video: Reuters

 
Článek

„Naši vědci jsou vlastenci, kteří své životy zcela zasvětili budování bohaté a mocné země,” citovala severokorejská agentura KCNA Kima, který navštívil nově postavený institut přírodních energetických zdrojů při akademii věd a také dostavěný obytný komplex pro výzkumníky.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Agentura Reuters nicméně upozornila, že zprávy médií z KLDR nezmiňují termín Kimovy návštěvy a že není možné časový údaj ověřit.

Foto: KCNA , Reuters

Kim Čong-un se ukázal na veřejnosti s vycházkovou holí v ruce.

Foto: KCNA, Reuters

Kim Čong-un s vycházkovou holí

Foto: ČTK/AP

Kim Čong-un se na veřejnosti neukázal 40 dní.

Kim je na snímcích v dobré náladě a jako zřejmou podporu v chůzi používá černou hůl. Zdá se také, že zhubl. Pozorovatelé odhadovali, že před svým zmizením do ústraní vážil Kim výrazně přes sto kilo.

Jedenatřicetiletý Kim se naposledy objevil na veřejnosti 3. září, když s manželkou navštívil koncert. Pchjongjang pak uvedl, že vládce je nemocný, a později upřesnil, že podstoupil operaci obou kotníků. Kim se neobjevil ani v pátek na oslavách výročí založení vládnoucí Korejské strany práce, což jen přiživilo spekulace o chatrném zdraví nebo převratu. Severokorejský zdroj řekl agentuře Reuters, že se Kim zranil během vojenského cvičení.

Foto: Lee Jin-man, ČTK/AP

Televizní záběr zachycuje severokorejského vůdce Kim Čong-una s holí.

Související témata:

Foto: Profimedia.cz

Věž čučche se sochou dělníka, rolníka a představitele inteligence

Foto: Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un

Reklama

Související články

Kam zmizel Kim Čong-un? Operovali mu kotníky

Operaci obou kotníků podstoupil vůdce Severní Koreje Kim Čong-un. Zotavuje se v nemocnici v Pchjongjangu. Uvedly to jihokorejské zdroje, které tak vysvětlily...

Výběr článků

Načítám