Hlavní obsah

Cestujícím ve ztraceném boeingu stále vyzvánějí mobily

Novinky, rei

Zmizení malajsijského Boeingu 777 zůstává podle úřadů „bezprecedentní záhadou“. Letoun se nedaří najít už čtyři dny. Cestujícím přitom ještě vyzvánějí jejich mobilní telefony a někteří zůstali přihlášeni na sociální síti.

Foto: Edgar Su, Reuters

Účastník tiskové konference malajsijské policie fotí mobilem snímky dvou cestujících, kteří cestovali ve zmizelém boeingu na ukradené pasy.

Článek

„Dnes dopoledne jsem volala mému staršímu bratrovi dvakrát, a pokaždé to vyzvánělo,“ řekla v pondělí podle serveru The International Business Times Pien Liang-wejová v čínské televizi. Doplnila, že mobil vyzváněl i odpoledne.

„Když mi to vyzvánělo, pak by mohla policie vypátrat jejich pozici a existuje šance, že jsou stále naživu,“ doplnila žena.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé v Kuala Lumpuru zapalovali svíčky a modlili se za cestující ze ztraceného letadlaVideo: Reuters

Nikdo neodpovídá

Rodiny 19 zmizelých čínských cestujících podle serveru China.org.cn vydaly společné prohlášení, v němž uvádějí, že telefony jejich blízkých stále zvoní. Rodiny si stěžují na leteckou společnost Malaysian Airlines a obviňují ji, že zastírá některé skutečnosti.

Telefony ale nikdo nezvedá ani neodpovídá na zprávy a lokalizace se nedaří.

Jeden muž dokonce ještě viděl svého švagra přihlášeného na sociální síti QQ. V pondělí dopoledne se však pasažérův účet přepnul do stavu neaktivní.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pátrání po zmizelém letadle pokračuje dál bez výsledků Video: Reuters

Mobily ovšem vyzvánějí i členům posádky – ani ty nikdo nezvedá, citoval singapurský deník Strait Times zástupce aerolinií Hugha Dunleavyho.

Letadlo na lince z Kuala Lumpuru zmizelo z radarů v sobotu ráno. Pátrání po něm bylo zatím neúspěšné. Záchranné týmy z devíti států v úterý rozšířily oblast hledání. Není ani známo, co bylo příčinou zmizení. Nepotvrdily se ani spekulace o únosu teroristy. Oba muži, kteří cestovali na kradené pasy, směřovali do Evropy, kde chtěli požádat o azyl. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám