Hlavní obsah

KLDR ovládl hladomor, zoufalí vesničané prý začali jíst své děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zbídačelou Severní Koreu sužuje hladomor, který doprovázejí případy kanibalismu. Tvrdí to agentura Asia Press se sídlem v Japonsku, citovaná britskými listy Sunday Times a Daily Mail. Reportéři mimo jiné upozornili na případ popravy muže, který zavraždil své dvě děti, aby měl co jíst.

Foto: Profimedia.cz

Obchod s potravinami v Pchjongjangu

Článek

V provinciích Severní a Jižní Hwanghe jižně od metropole Pchojngjang podle zprávy panuje komunistickým režimem „tajený hladomor“, který si vyžádal 10 000 obětí. Lidé jsou tak zoufalí, že zabíjejí kvůli potravě vlastní děti.

Kanibalismus se šíří po celé zemi, tvrdí autoři zprávy, kteří uvádějí, že mají v KLDR síť občanských spolupracovníků.

Podle Sunday Times jsou tvrzení zřejmě pravdivá, severokorejský režim se k nim nevyjádřil.

Jeden z informátorů agentuře řekl: „V mojí vesnici v květnu zabil jeden muž své dvě děti a pokusil se je sníst. Byl popraven. Zabil starší dceru, když byla žena pracovně pryč, ale protože syn viděl, co udělal, zabil také syna. Když se žena vrátila domů, nabízel jí jídlo: ‘Máme maso,’ říkal. Ale žena měla podezření a obrátila se na veřejnou bezpečnost”.

Svědectví se podobají

Jiro Išimaru z Asia Press uvedl, že podobných zpráv přichází z KLDR mnoho. Další občanský reportér ze Severní Koreje informoval: “Při jednom incidentu byl zatčen muž,  který vykopal hrob svého vnoučete a jedl ostatky.”

Jiný svědek, středně postavený člen vládnoucí Strany práce, uvedl: “Ve vesnici v okrese Čongdan byl zatčen muž, který se hladem zbláznil, vařil svoje dítě a snědl ho.”

Severní Korea zažila v uplynulých dvou desetiletích několik hladomorů. Jejich existenci ale nepřiznává. Zemi hrozí ještě větší utužení poměrů po novém zpřísnění sankcí vůči vládnoucímu režimu, který varuje, že připravuje novou, v pořadí třetí, jadernou zkoušku.

Reklama

Výběr článků

Načítám