Hlavní obsah

Ugandě se za letu ztratily armádní helikoptéry

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kampala
Aktualizováno

Ugandská armáda pátrá po několika svých helikoptérách, jež se ztratily během nedělního přeletu do Somálska. Vrtulníky měly mít mezipřistání v Keni. Na letišti v městečku Vadžír ale přistál jen jeden stroj. Helikoptéry a jejich posádky měly posílit mírovou misi Africké unie v Somálsku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Neupřesněný počet strojů se ztratil v keňském vzdušném prostoru, uvedla armáda. „Pokračujeme v pátrání, nevíme, co se přesně stalo, ale zjišťujeme to,“ řekl její mluvčí Felix Kulayigye agentuře Reuters.

Nejmenovaný keňský představitel později agentuře AP pověděl, že se pátrá po třech vrtulnících.

Helikoptéry vzlétly v neděli ze základny v Entebbe, v Keni ale kvůli doplnění paliva přistála jen jedna. Ugandská armáda ani neupřesnila, kolik lidí se pohřešuje.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ugandští vojáci tvoří základ mise Africké unie (AMISOM) v Somálsku. Ugandské letectvo minulý týden oznámilo, že do válkou rozvrácené země vyšle transportní i bojové vrtulníky, aby posílilo mezinárodní kontingent v boji proti radikálním milicím Šabáb. Síly AMISOM plánují ofenzivu u města Kismayu, které je útočištěm radikálů.

Reklama

Výběr článků

Načítám