Hlavní obsah

Americký vrtulník se v Afghánistánu zřítil do pole přímo před kamerou

Novinky, rei
Washington

Americká armáda v Afghánistánu přišla o bitevní vrtulník AH-64 Apache, informoval ve středu server Stars and Stripes. Dodal, že stroj za 20 miliónů dolarů (asi 375 miliónů korun) se zřítil v provincii Paktika už 6. února. Událost zachytila amatérská kamera.

BEZ KOMENTÁŘE: Vrtulník Apache se zřítil v Afghánistánu

 
Článek

Posádka s Apachem jakoby prováděla manévr opakovaného náletu nad cíl. Server Wire zase upozornil, že piloti v Afghánistánu často létají nízko nad základnami, aby demonstrovali sílu a posílili morálku vojáků.

Vrtulník nejprve vystoupal do výšky, načež se prudce snesl a prolétl jen těsně nad jednou z budov. V klesání pokračoval a předkem narazil do zasněženého pole pod horami. Vojáci na místě rychle uskakovali z cesty.

Havárie amerického vrtulníku Apache v Afghánistánu

Velení mise ISAF v Afghánistánu událost potvrdilo až poté, co se video objevilo na internetu z nehody. Dodalo, že zjišťuje, kdo film poskytl ke zveřejnění.

„Dva vrtulníky AH-64 shromažďovaly materiál, který byl v místě shozen v týž den. Jeden havaroval. Naštěstí nebyl nikdo v okolí zraněn a oba členové posádky přežili,“ řekl serveru Huffington Post armádní mluvčí Justin Brockhoff.

Příčiny nehody se stále vyšetřují.

Reklama

Související články

V Iráku se zřítil ostřelovaný vrtulník

Americký vrtulník, který ostřelovali vzbouřenci, se ve čtvrtek zřítil u Latífíje jižně od Bagdádu. Zřícení vrtulníku potvrdily irácké bezpečnostní zdroje....

Výběr článků

Načítám