Hlavní obsah

Mentálně postižené Číňany prodali na otrockou práci

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedenáct Číňanů s mentálním postižením skončilo jako otroci v malé továrně v provincii S´čchuan. Prodala je tam společnost, která se vydávala za charitativní. Její šéf byl zadržen. Majitel firmy utekl a pátrá po něm police, která případ vyšetřuje, píše v úterý web BBC.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Podle čínských médií skončili lidé s mentálním postižením jako otroci. Nedostávali žádný plat, neměli ani ochranné pomůcky a celé roky se nemyli. Dostávali k jídlu totéž, co psi majitele továrny na stavební materiál. Jeden se pokusil opakovaně utéci, ale nepodařilo se mu to. Po dopadení byl zbit.

Muže shromáždil v městě Čchuü v S´čchuanu Ceng Ling-čchüan, který se vydával za šéfa charitativní společnosti. Pak je prodal továrně na výrobu stavebních hmot v Tosunu v provincii Siou-ťiang na severozápadě země.

Za každého dostal 9000 jüanů (cca 25 tisíc korun) a každý měsíc navíc dostával od továrny 300 jüanů za každého dělníka.

Muže, který mentálně postižené prodal na otrockou práci, policie zadržela. Nyní stíhá šéfa továrny, ten ale zmizel.

Není to první případ, kdy Číňané skončili v továrně jako otroci. Před třemi lety přes sto dětí pracovalo jako otroci v cihelně. Tehdy police slíbila, že se podobný případ nebude opakovat. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám