Hlavní obsah

Vrahem pěti frankfurtských prostitutek byl zahradník

Policistům v Hesensku se podařilo odhalit identitu brutálního sériového vraha prostitutek, uvedl ve středu deník Bild. A podobně jako v ustáleném rčení byl pachatelem zahradník. Zabil nejméně pět příslušnic nejstaršího řemesla, celkově ale připravil o život šest lidí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Letité případy se podařilo vyřešit náhodou, když před dvěma lety v poklidném Schwalbachu v pohoří Taunus náhle zemřel 67letý Manfred S., který se živil jako zahradník.

O zděděné nemovitosti se začala starat dcera. Když vyklízela pronajatou garáž, našla tam v igelitových pytlích značné množství lidských ostatků. Jednalo se o pozůstatky prostitutky z nechvalně známé čtvrti u nádraží ve Frankfurtu nad Mohanem.

Nález potvrdil podezření policistů, že ji zabil Manfred S.

Poblíž ostatků leželo několik seker a pil. Policie, která zkoumala hrůzný nález, dospěla k závěru, že obětí zahradníka bylo více. Ustavila proto speciální tým Alaska, který měl případ vyšetřit. Ukázalo se, že Manfred S, zabil ještě další čtyři prostitutky ze čtvrti u frankfurtského nádraží, dvě v roce 1971, další v roce 1991 a v roce 1993.

Muži se ale připisuje i vražda 13letého Tristana Brübacha, který byl zavražděn v březnu 1998. Policie zatím nesdělila, co přesně rozhodlo, že mu i tuto vraždu připsala. Více uvede zítra na tiskové konferenci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám