Hlavní obsah

Na bavorské dálnici shořel český autobus, nikdo nebyl zraněn

– Řezno (Německo)

Autobus, který vezl skupinu českých turistů z dovolené v rakouských Alpách do Liberce, začal v neděli večer nedaleko bavorského Řezna (Regensburg) za jízdy hořet. Řidiči se podařilo včas zastavit, a nikomu z 24 cestujících se tak nic nestalo, informoval zpravodajský server listu Mittelbayerische Zeitung (MBZ). Autobus ale zcela shořel.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Autobus začal hořet na dálnici A93 u obce Teublitz zhruba dvacet kilometrů severně od Řezna. Od hraničního přechodu v Rozvadově v tu chvíli pasažéry dělilo asi 65 kilometrů.

Cestující, kteří se podle listu MBZ vraceli z lyžařské dovolené v rakouském Zillertalu, začali cítit v levé zadní části vozu kouř. Řidič ihned autobus odstavil, požáru ale už zabránit nedokázal.

Hasiči na místo dorazili krátce po 19:45 SEČ a uzavřeli pro dopravu dva jízdní pruhy směrem na Weiden a Hof. Jeden z nich se otevřel až kolem 21:00 SELČ.

Na likvidaci požáru se podílelo asi 100 hasičů z okolních obcí. Čechy odvezli do požární zbrojnice v Teublitzu, kde jim poskytli polévku a nápoje. K jedné ženě, které se udělalo nevolno, museli přivolat lékařskou pomoc.

Čekání na náhradní autobus bylo podle listu MBZ příliš dlouhé pro dva z cestujících: na dálnici si údajně stopnuli automobil s českou poznávací značkou, kterým se vydali domů.

Reklama

Výběr článků

Načítám