Hlavní obsah

Drtivou většinu silvestrovských útoků v Kolíně nad Rýnem spáchali migranti, tvrdí žalobce

Kolín nad Rýnem

Naprostá většina pachatelů sexuálních a loupežných útoků ze silvestrovské noci v Kolíně nad Rýnem byli žadatelé o azyl. Podle agentury AP o tom v pondělí informoval kolínský žalobce Ulrich Bremer. Informace, s nimiž přišel deník The Independent, tedy že byli mezi identifikovanými pachateli jen tři migranti, popřel.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Jeden incident se udál u kolínského hlavního nádraží.

Článek

„To je naprostý nesmysl,“ řekl Bremer agentuře AP a dodal, že se podařilo dopadnout třiasedmdesát podezřelých, přičemž dvanácti z nich se žalobci pokusí prokázat sexuální útok. Podíl migrantů neupřesnil.

„Naprostá většina podezřelých spadá do obecné kategorie uprchlíci,“ potvrdil kolínský prokurátor AP, aniž by upřesnil, odkud podezřelí pocházejí. Deník The Independent přitom právě s odvoláním na Bremera napsal, že se většiny napadení žen a dívek dopustili muži alžírského, tuniského a marockého původu, kteří už však v Německu pobývají delší dobu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nově jmenovaný šéf kolínské policie Jurgen Mathies po svém uvedení do funkce konstatoval, že si použitou metodu obklíčení a odstřižení žen od skupiny přátel útočníci pravděpodobně „přivezli“ ze zemí původu, kde je poměrně běžná.

Domluvili se zřejmě na sociálních sítích

O tom, že by útoky ze silvestrovské noci v Kolíně nad Rýnem někdo přímo plánoval, němečtí vyšetřovatelé důkazy neshromáždili. Zdá se však, že se pachatelé svolali spontánně, prostřednictvím internetových sociálních sítí.

Sexuální útoky v Kolíně nad Rýnem ale i dalších německých městech pobouřily německou veřejnost a nahnaly vodu na mlýn protipřistěhovaleckému hnutí Pegida a dalším organizacím, jež vystupují proti přijímání migrantů.

Napadené ženy nahlásily v Kolíně na Rýnem celkem 1075 napadení, přičemž 467 z nich mělo sexuální charakter různé intenzity od slovního obtěžování až po znásilnění, napsala AP.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám