Hlavní obsah

Čelní srážku vlaků v Bavorsku způsobila lidská chyba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bad Aibling
Aktualizováno

Tragickou srážku vlaků u bavorského Bad Aiblingu, která si vyžádala 10 mrtvých, způsobila v úterý lidská chyba. Uvedla to ve středu německá tisková agentura DPA s odvoláním na zdroj obeznámený s vyšetřováním.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letecké záběry místa tragédieVideo: AP

 
Článek

Na „lidskou chybu“ ukázalo už počáteční vyšetřování a stále se považuje za nejpravděpodobnější.

Policie ale odmítla, že by někdo vypnul systém, který má automaticky vlaky zastavit, aby se nesrazily. Zařízení PZB 90, které bylo instalováno na německých tratích po srážce z roku 2011 u Magdeburku podle list Hannoveresche Allgemeine Zeitung údajně někdo přepnul do manuálního módu, takže nemohlo automaticky zastavit vlak, který projede na červenou, uvedl. Podle listu za nehodu „mohla fatální chyba dispečera na stavědle v Bad Aiblingu“, kde se ovládají výhybky.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policie to ale označila za ”čistou spekulaci: „Opusťte to, odmítáme to.”

Foto: Michael Dalder, Reuters

Záchranáři u troske vlaků u Bad Aiblingu

Z havarovaných vlaků už byly vyzvednuty dvě černé skříňky a jejich záznamy se zkoumají. Třetí skříňka chybí. Ve středu ale začnou německé dráhy Deutsche Bahn odstraňovat trosky vlaků, na místo vyslaly dva jeřáby.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Havarované vlaky u Bad Aiblingu

Počet potvrzených obětí na trati mezi Holzkirchenem a Rosenheimem podle středečního ranního sdělení stoupl na jedenáct, pak ale policie popřela, že by byla nalezena nezvěstná osoba. Může jít o jinou oběť.

Při neštěstí bylo zraněno 81 lidí. Desítka jich zůstává v kritickém stavu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám