Hlavní obsah

V Egejském moři se utopily tři desítky migrantů

– Ankara

Dalších nejméně 33 běženců se v pondělí utopilo v Egejském moři při pokusu přeplout z Turecka do Řecka. Uvedla to turecká agentura Dogan, podle níž se převrhla dvě plavidla s běženci.

Foto: Darrin Zammit, Reuters

Běženci v člunu u Lesbu

Článek

Nehody se staly na dvou různých místech u tureckého pobřeží. Běženci směřovali na řecký ostrov Lesbos, který je hlavním tranzitním místem při jejich cestě do evropských zemí v čele s Německem.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Při první nehodě u letoviska Dikili utonulo 11 lidí, pouhé tři se podařilo zachránit. Druhá nehoda v Edremitském zálivu si vyžádala 22 obětí.

Podle Mezinárodní organizace pro migraci letos při pokusu dostat se přes moře do Řecka utonulo už 374 lidí.

Foto: Mapy.cz

Poslední nehody se udály v den návštěvy německé kancléřky Angely Merkelové v Turecku. Merkelová přijela za tureckým protějškem Ahmetem Davutogluem a tureckým prezidentem Recepem Tayyipem Erdoganem řešit otázku, jak vlnu běženců zastavit.

Reklama

Související články

V Egejském moři utonulo 39 migrantů

Nejméně 39 migrantů utonulo v Egejském moři při pokusu přeplout z Turecka do Řecka. V sobotu to oznámila turecká pobřežní stráž. Mezi oběťmi je několik dětí....

Výběr článků

Načítám