Hlavní obsah

Uprchlík z Iráku znásilnil ve vídeňském bazénu desetiletého chlapce

Vídeň

Dvacetiletý irácký uprchlík znásilnil na začátku prosince desetiletého chlapce na vídeňské plovárně Theresienbad. Policie ho zadržela na místě. Muž, který dorazil do Iráku v září a pracoval jako taxikář, se hájil tím, že neměl sex čtyři měsíce. Rakušané dříve nesdělili podrobnosti trestného činu, aby ochránili oběť, uvedly v pátek rakouský web Heute a v sobotu britský bulvární list The Daily Mail.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Příslušník rakouské policie

Článek

Znásilnění bylo natolik brutální, že chlapec musel být hospitalizován. Zatímco dítě bylo v slzách, Iráčan se bavil skoky z třímetrového můstku. Zadržen byl na plovárně.

Při výslechu řekl, že si byl vědom, že se dopustil chyby. Na dotaz vyšetřovatele, zda je v Iráku sex s dětmi povolen, řekl, že ví, že takovýto čin je „zakázaný ve všech zemích na světě“. Dodal, že nechtěl chlapci ublížit, i když ví, že ho značně poznamenal. Zdůraznil, že byl sexuálně frustrován, protože „neměl sex čtyři měsíce“ a potřeboval „uvolnit přetlak sexuální energie“.

Zdůraznil, že nebyl vždycky úchylný, v Iráku má ženu a dceru.

Rakouská policie původně zprávu o případu nezveřejnila, aby chránila oběť. Zdůraznila, že v případě migrantů je potřeba být obezřetný kvůli tomu, čím si prošli, ale současně uvedla, že i v jejich případech bude k trestným činům nulová tolerance.

Zprávy o případu se však objevily na sociálních sítích a nakonec policie zveřejnila podrobnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám