Hlavní obsah

Slovenská generální prokuratura řeší Ficovy výroky o muslimech

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Výroky premiéra Roberta Fica o tom, že je potřebné zabránit vytvoření ucelené muslimské komunity na Slovensku, řeší generální prokuratura. Denníku N to v úterý potvrdila mluvčí generální prokuratury Andrea Predajňová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Slovenský premiér Robert Fico

Článek

Trestní oznámení poslala na generální prokuraturu v neděli neznámá osoba e-mailem kvůli údajnému hanobení rasy, národa a přesvědčení, podněcování k rasové, národnostní a etnické nenávisti ze strany slovenského předsedy vlády.  Podle trestního řádu hrozí za tyto činy až tříleté vězení.

Fico minulý týden na tiskové konferenci uvedl, že Slovenská republika se musí zabezpečit před hrozbami a jediná cesta, jak minimalizovat rizika, je zabránit vytvoření ucelené muslimské komunity na Slovensku. Ta by podle něho vznikla naplněním povinných kvót na přerozdělování migrantů. [celá zpráva]

Předseda slovenské vlády na zmíněné tiskové konferenci reagoval na teroristické útoky v Paříži a na sexuální obtěžování žen v Kolíně nad Rýnem.

Reklama

Výběr článků

Načítám