Hlavní obsah

Ruský lékař zbil pacienta, který prý napadl sestru. Už ho neoživil

– Moskva

Až dva roky vězení hrozí ruskému lékaři z oblastního města Belgorod u hranic s Ukrajinou, který koncem minulého roku napadl jednoho z pacientů. Muže praštil do obličeje, ten upadl na zem a zemřel. Nepomohlo ani následné oživování stejným lékařem. Vyšetřovatelé se začali případem zabývat poté, kdy video zachycující napadení vyvolalo rozruch na sociálních sítích.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lékař zbil pacienta, ten zemřelVideo: Reuters

 
Článek

Na záznamu kamer je vidět, jak lékařka vyšetřuje do pasu vysvlečeného pacienta, když v tom do ordinace vpadne v doprovodu mladé dívky rozzuřený lékař, který prakticky okamžitě začíná nadávat pacientovi, který prý při čekání na ošetření kopl do jeho sestry.

Popadl ho a snažil se ho odvést do vedlejší místnosti. Po jedné ráně do obličeje padl muž na zem a přestal se hýbat.

Lékař mezitím bije muže, který se pacienta snažil bránit. Po chvíli jedna z žen, které byly v místnosti, lékaře upozornila, že napadený muž zmodral. Lékař se jej marně snažil oživit.

Podle verze vyšetřovatelů, citované agenturou Interfax, prý pacient předtím kopl do zdravotní sestry, kterou lékař bránil. Smrt muže způsobil dopad hlavou na tvrdou podlahu. Útok na sestru není na videu zaznamenán, cituje CNN.

Vážné poranění mozku

Jedním z důvodů pro detailní prošetření celého incidentu byly i výsledky z provedené pitvy pacienta, u kterého bylo zjištěno závažné poranění mozku.

Lékař byl z nemocnice propuštěn a umístěn do domácího vězení, jeho čin je vyšetřován jako usmrcení z nedbalosti, za což v Rusku hrozí dva roky za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám