Hlavní obsah

Ve Francii vykolejil vlak TGV, deset mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Deset lidí zemřelo při nehodě rychlostního vlaku TGV na východě Francie. Souprava při havárii spadla do řeky. Dalších 32 lidí bylo zraněno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vysokorychlostní vlak ve Francii při zkušební jízdě vykolejilVideo: Reuters

 
Článek

K nehodě došlo v sobotu po poledni u vesnice Eckwersheim na druhé větvi vysokorychlostní železniční trati mezi Paříží a Štrasburkem. Provoz by na ní měl začít v dubnu příštího roku.

Souprava vykolejila při zkušební jízdě, mířila do Štrasburku. Ve vlaku bylo podle francouzských státních drah SNCF 49 techniků. Stroj vykolejil „kvůli nadměrné rychlosti”. Podle úřadů ale zatím nelze říct, proč se stroj pohyboval tak rychle.

Vlak vyjel z kolejí v místě budoucího mostu a dostal se do vodního kanálu. Při havárii se převrátil na bok a jeho část začala hořet.

Zraněné z místa převezl do nemocnice vrtulník. Na místo zamířily desítky záchranářských vozů, skupina policejních potápěčů a podle místní prefektury také francouzská ministryně životního prostředí Ségolène Royalová.

Podle francouzských médií zatím nic nenaznačuje, že by nehoda nějak souvisela s pátečními teroristickými útoky v Paříži. Při nich útočníci zabili přes 120 lidí. K atentátům se přihlásil Islámský stát. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám