Hlavní obsah

Daily Mail: Francouzská policie pronásleduje ozbrojence v citroenu

Francouzští policisté údajně pronásledují čtyři „dobře ozbrojené lidi“ ve vozu značky Citroen, kteří si prorazili cestu skrz mýtnou bránu na dálnici a míří do Paříže. Uvedl to britský Daily Mail.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Policejní kontroly na francouzsko-belgické hranici

Článek

Policisté podle britského serveru pronásledují Citroen Berlingo, jehož řidič násilně projel mýtnou branou na dálnici A10 nedaleko vesnice Ablis v departmentu Yvelines v regionu Île-de-France na severozápadě země. Obec je zhruba 65 kilometrů od centra Paříže.

Francouzská policie v sobotu také oznámila, že po pátečních teroristických útocích v metropoli pátrá po černém seatu, který by měl být s atentáty spojený. [celá zpráva]

V sobotu se také objevily informace o střelbě a výbuších v oblasti města Bagnoletve východní části metropolitní oblasti Paříže. Na místo vyrazila zásahová jednotka a policejní vrtulník.

Obyvatelům úřady doporučily, aby nevycházeli z domovů. Později se ukázalo, že šlo o exploze zábavné pyrotechniky.

Francouzské bezpečnostní síly jsou po pátečních atentátech v nejvyšší pohotovosti. Teroristé na několika místech v Paříži zavraždili přes 120 lidí. Tři stovky dalších jsou zraněné, osmdesát z nich je v kritickém stavu.

Reklama

Výběr článků

Načítám