Hlavní obsah

Nemůžete si dělat, co chcete, vzkázal imigrantům v Německu ministr vnitra

Berlín

Zpřísnění podmínek v ubytovacích zařízeních pro běžence v Německu navrhuje ministr vnitra Thomas de Maizière. Migranty, kteří svévolně střediska opouštějí, důrazně varoval, že takhle to dál nejde. Podle agentury DPA kvůli přibývajícím potížím s imigranty roste mezi Němci nespokojenost se současným stavem.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Německý ministr vnitra Thomas de Maizière

Článek

Podle de Maizièra je sice problémová jen menšina imigrantů, přesto je nutné podmínky zpřísnit. Konkrétní opatření má představit v nejbližší době.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Do léta byli uprchlíci rádi, že jsou tady. Teď se k nám dostává mnoho uprchlíků, kteří si myslí, že si mohou svévolně sami rozhodovat, kde chtějí zůstat. Opustí tábor, zavolají si taxík, překvapivě mají hotovost na to, aby cestovali stovky kilometrů napříč Německem,“ postěžoval si ministr v televizi ZDF.

Migranti jsou podle jeho slov častěji nespokojení se svým umístěním, takže také „stávkují, protože se jim nelíbí ubytování, anebo si stěžují, protože jim nechutná jídlo. Nebo se v azylových střediskách rvou“. [celá zpráva]

Migranti podle ministra musí jít tam, kam je imigrační služba umístí.

Sílící obavy

Přibývající potíže se odrážejí v postojích Němců vůči přistěhovalcům. Podle průzkumu televize ARD má 51 procent obyvatel v souvislosti s imigrační vlnou obavy do budoucna. Před třemi týdny takové obavy vyjadřovalo jen 38 procent dotázaných.

Německé úřady tento týden oznámily, že jen za minulý měsíc do země dorazilo 210 000 až 220 000 žadatelů o azyl, podle některých zpráv jich bylo až o několik desítek tisíc víc. [celá zpráva]

Německo už kvůli tomu zavedlo hraniční kontroly a plánuje zřízení tranzitních zón pro azylanty na hranicích. Ministr de Maizière uvedl, že lidé by v takových zónách mohli zůstávat až po dobu jednoho týdne.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám