Hlavní obsah

Stovky lidí se mlátily v uprchlickém centru v Kasselu

– Kassel

V uprchlickém centru v německém Kasselu se v neděli strhla bitka, ve které se střetly stovky lidí. Násilnosti vypukly nejprve při výdeji jídla a večer se rozhořely znovu naplno. Účastníci vřavy se mlátili mimo jiné holemi a stříkali po sobě slzný plyn. Zranění utrpělo 14 lidí, z toho tři policisté, napsala agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Při bitkách v uprchlickém centru v německém Kasselu bylo zraněno 14 lidí.

Článek

V poledne při výdeji jídla nejdřív propukla rvačka mezi dvěma obyvateli tábora a brzy přerostla ve střety mezi skupinami Pákistánců a Albánců. Policii se nakonec podařilo situaci zvládnout.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Večer však násilnosti znovu propukly, pustilo se do sebe  asi 70 lidí na jedné straně a 300 na druhé. Zadržen nebyl nikdo. Mnozí z těch, kteří se chtěli násilí vyhnout, z tábora utekli a vrátili se až večer.

V zařízení v Caldenu je podle policie ubytováno zhruba 1500 uprchlíků asi 20 různých národností. Už před několika týdny tam někteří na sebe navzájem útočili slzným plynem. Zraněno jich bylo zhruba 60, včetně dětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám