Hlavní obsah

Malá princezna Charlotte má hodnotu pět miliard dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Malá princezna Charlotte je pro britskou ekonomiku důležitější než její starší bratr, princ George, který se jednoho dne pravděpodobně stane králem.

Foto: Profimedia.cz

Starobylý kočárek, ve kterém Charlottu vezli ke křtu, přinesl výrobci obrovský zájem zákazníků.

Článek

Čtyřměsíční Charlotte má už nyní podle odhadů společnosti Brand Finance pro britskou ekonomiku hodnotu téměř pět miliard dolarů (zhruba 121 miliard Kč), zatímco její bratr pouze 3,6 miliardy dolarů.

Foto: Pool, Reuters

Novorozená Charlotte Elizabeth Diana

Podle CNN ale malá princezna zatím stále zaostává za svou matkou, jejíž příspěvek pro britskou ekonomiku se odhaduje na 7,2 miliardy dolarů. Vzhledem k tomu, že se však princeznička na veřejnosti zatím objevila jen dvakrát – po narození a při křtu – je hodnota, kterou už vytváří, vpravdě impozantní, tvrdí CNN.

Královská rodina jako firma

„Efekt Charlotte“ přináší obrovský růst všem značkám, s nimiž je princezna jakýmkoli způsobem spojená. Krajkový šátek za 100 dolarů, který měla na sobě při své premiéře na veřejnosti, se okamžitě vyprodal a je o něj stále velký zájem.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Oficiální snímky ze křtin britské princezny Charlotte

Podobné šílenství vyvolal i starobylý kočárek, v němž Charlottu vezli ke křtu. Firma Prams With Pizazz, která se obnovou takových kočárků zabývá, byla po ceremoniálu zaplavena dotazy i objednávkami.

Hodnota určená společností Brand Finance ukazuje, kolik peněz díky princezničce do britské ekonomiky přiteče. Hodnota „firmy“, jak sama Alžběta II. údajně královskou rodinu nazývá, je podle společnosti 87 miliard dolarů (2,1 biliónu Kč).

Reklama

Výběr článků

Načítám