Hlavní obsah

Do Maďarska přicházejí tisíce dalších migrantů

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ze Srbska do Maďarska směřují další tisíce migrantů. První kanál veřejnoprávní televize v sobotu uvedl, že k maďarským hranicím směřuje 5000 uprchlíků, kteří se budou snažit v nejbližších dnech dostat dál na Západ.

Foto: MTI

Běženci vyrazili z Röszke směrem na Budapešť.

Článek

Server police.hu uvedl, že ve čtvrtek přišlo do Maďarska 3313 a v pátek 2181 migrantů. Většinou jsou zaregistrováni v záchytném táboře u obce Röszke. V posledním období se však snaží stále ve větším množství vyhnout registraci a odebrání otisků prstů, protože se obávají, že je pak nepustí dál do Německa. Snaží se obejít policisty a vyráží pěšky do Budapešti, případně dál na Západ.

Požár v záchytném táboře

V sobotu ráno došlo v Röszke k požáru. Agentura MTI uvedla, že oheň zachvátil hangár, kde policie běžence registrovala. Policisté oheň rychle uhasili.

Důkazem toho, že běženci se snaží tábor obcházet je i to, že většina stanů v Röszke je momentálně prázdná. V uplynulých dnech přitom doslova praskaly ve švech. Nedaleko tábora není zcela spojena bariéra ze žiletkového drátu, která je jinak natažena na celé 175 kilometrů dlouhé srbsko-maďarské hranici. Vede zde totiž železniční trať, kterou migranti využívají doslova jako korzo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám