Hlavní obsah

Uprchlíci na Kosu se bouří, policisté zasahovali hasicími přístroji a obušky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény
Aktualizováno

Několik set uprchlíků zablokovalo v úterý na řeckém ostrově Kos hlavní pobřežní silnici na protest proti pomalé administrativě. Policisté zasahovali proti demonstrujícím hasicími přístroji a obušky a několik stovek lidí v panice uprchlo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Napětí mezi migranty na Kosu stoupáVideo: Reuters

 
Článek

Ke Kosu připlouvají gumové čluny, na nichž z Turecka denně dorazí několik set lidí. Jde hlavně o běžence ze Sýrie a Afghánistánu. Řecké úřady se snaží je zaregistrovat a poskytnout jim přístřeší a jídlo.

Foto: Yorgos Karahalis, ČTK/AP

Uprchlíci na Kosu čekají na registraci před policejní stanicí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Na Kosu, který je jednou z nejoblíbenějších turistických destinací, běženci kempují v parcích a na náměstích. Pro registraci byl vyčleněn stadión, před nímž se tísní dav asi 1500 lidí.

Foto: ČTK/AP

Policie použila i hasicí přístroje.

Foto: ČTK/AP

Nepočetní policisté se snažili udržet pořádek mezi tlačícími se lidmi také hasicími přístroji.

Foto: Yannis Behrakis, Reuters

Syrští uprchlíci na řeckém ostrově Kos

Nepočetní policisté se snažili udržet pořádek mezi tlačícími se lidmi hasicími přístroji i obušky, takže se několik set vyděšených uprchlíků dalo na útěk. Další skupina zablokovala pobřežní silnici na protest proti pomalé registraci.

"Chceme doklady, chceme jíst," volali.

Foto: Yannis Behrakis, Reuters

Afghánští uprchlíci u řeckého ostrova Kos

Foto: Yorgos Karahalis, ČTK/AP

Řecký policista se snaží zatlačit uprchlíky na Kosu za bezpečnostní plot u policejní stanice, kde čekají na registraci.

Podobné napětí panuje na mnoha dalších řeckých ostrovech, které bojují s množstvím uprchlíků. Pobřežní stráž v úterý oznámila, že od pondělka musela při sedmi oddělených akcích poskytnout pomoc 329 uprchlíkům u břehů ostrovů Kos a Lesbos.

Foto: Yannis Behrakis, Reuters

Syrští uprchlíci na řeckém ostrově Kos

K řeckým ostrovům od začátku roku dorazilo na 124 000 uprchlíků, což je 750 procent ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. V pondělí řecká policie oznámila, že kvůli nelegálnímu vstupu nebo nelegálnímu pobytu bylo zadrženo přes 156 000 běženců.

Reklama

Výběr článků

Načítám