Hlavní obsah

Nepomoci uprchlíkům ve třetí světové válce je vražda, zastal se migrantů papež

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vatikán

Odmítnutí migrantů, kteří utíkají před násilím a hladem, je aktem války. Prohlásil to v pátek ve Vatikánu před skupinou mladých věřících papež František.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Papež František

Článek

Když jsou migranti nuceni prchat z jedné země do druhé a nikdo jim neposkytne přístřeší, „to je nevyřešený konflikt, to je válka, tomu se říká vražda”, uvedl papež. Vyzval mladé lidi, aby v této souvislosti pamatovali zejména na uprchlíky z etnické menšiny Rohingů, pocházející z Barmy a Bangladéše.

Tyto migranty v několika posledních týdnech odmítla přijmout Barma, Malajsie, Thajsko i Indonésie.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„V dnešním světě je velké množství válek,” prohlásila hlava katolické církve. „Jsme ve válce, opakovaně říkám, že toto je třetí světová válka, rozložená na několik částí,” dodal papež. Jak nicméně podotkl, „existují určité náznaky naděje a radosti”.

František hovořil již v minulosti velmi často o důležitosti pomoci migrantům, kteří zaplavili Evropu ve snaze utéct před válkami na Blízkém východě a v Africe. Jedna z prvních cest, kterou papež uskutečnil po svém zvolení v březnu 2013, byla do přijímacího střediska pro uprchlíky na ostrově Lampedusa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám