Hlavní obsah

K vraždě českého páru v Albánii se přiznal 20letý trestanec

Tirana
Aktualizováno

Albánská policie v neděli dopadla vraha dvou turistů z ČR zastřelených v pátek večer v albánském národním parku Thethi. Dvacetiletý Sokol Mjacaj, který teprve před pár týdny vyšel z vězení, se k činu přiznal. Podle serveru Albeu byl dopaden v obci Grudë nedaleko místa činu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Albánská policie zadržela podezřelého z vraždy českých turistůVideo: Reuters

 
Článek

Mjacaj byl původně spolu s jednou bratrskou dvojicí odsouzen na deset let za vraždu 13letého chlapce při loupeži. Čin se udál v oblasti, kde v pátek zemřeli Češi.

Před dvěma lety však odvolací soud rozhodl o zkrácení trestu na šest roků, uvedl albánský server. Na svobodu mladíka, který je podle médií závislý na drogách, propustili teprve před měsícem.

Server Albeu uvedl, že přítomnost Mjacaje v autě, v němž cestovali muž a žena z ČR, prokázaly rozbory otisků prstů.

Hledaný byl v neděli vystopován ve vesnici Grudë, kde se skryl v jednom domě. Po krátkém vyjednávání se pokusil utéct, ale byl zadržen zásahovou jednotkou. K činu se následně přiznal. Uvedl, že si s pomocí zbraní vynutil nástup do auta, ale po chvíli jízdy se strhla potyčka.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zajišťuje místo, kde našli zavražděné české turistyVideo: Reuters

Sedmadvacetiletý profesionální hasič sloužící v Sušici a jeho o devět let starší partnerka trávili v Albánii dovolenou. [celá zpráva]

Podle pitevní zprávy byli střeleni zblízka do hlavy. Vražednou zbraní byl kalašnikov. Auto, které chtěl vrah ukrást, se vybouralo a útočník z místa utekl. Do pátrací akce bylo zapojeno více než 300 příslušníků.

Místní lidé vraždu odsoudili

Soustrast obětem už v sobotu v ulicích města Škodra vyjádřilo množství místních obyvatel. Na náměstí dorazili s českými vlajkami a se vzkazy odsuzujícími vraždu.   Lidé se sešli na základě výzvy na sociálních sítích, kde stále rostoucí počty Albánců vyjadřují svoji solidaritu se zavražděnými Čechy.

Velkou vlnu solidarity ocenila i česká konzulka v Tiraně Radka Calábková. Podle jejího vyjádření pro ČTK lidé na velvyslanectví posílají kondolence, před ambasádou zapalují svíčky a pokládají květiny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám