Hlavní obsah

V Albánii nalezli v rozstříleném autě dva české turisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dvojice českých turistů byla v pátek večer nalezena v rozstříleném vozidle v albánském národním parku Thethi. Oblast je turisty velmi vyhledávaná. Turisté podle informací českého ministerstva zahraničí pocházejí z Klatovska.

Foto: Profimedia.cz

Albánská policie. Ilustrační foto

Článek

Podle agentury Reuters bylo muži 27 a ženě 36 let. Jejich těla byla nalezena ve vozidle u horské silnice asi 50 kilometrů od kempu, kam měli zřejmě namířeno. Podle místní policie byla dvojice také okradena a jejich vůz útočníci shodili do strže, aby maskovali loupežnou vraždu.

Ve voze albánští policisté našli automatickou zbraň, zásobník a dvě nábojnice ležely poblíž. „Jeden z útočníků mohl cestovat s oběťmi,“ citoval Reuters jednoho z nich. Tím mohl být podle albánských médií najatý místní průvodce nebo stopař a celá akce byla pravděpodobně předem připravená. Agentura AFP s odkazem na místní policii napsala, že vedle auta byl nalezen kalašnikov a deset nábojů.

Albánský server dielli.al uvedl, že policisté v souvislosti s případem vyslechli už 13 lidí. Na místě bylo zajištěno několik otisků prstů, které nepatřily obětem.

Albánská média uvedla, že policie vypsala odměnu 30 000 eur (asi 814.000 Kč) za informace, které povedou k dopadení vrahů.

Foto: Mapy.cz

Národní park Thethi v Albánii

„Poté co byli turisté ztotožněni, české ministerstvo zahraničí navázalo kontakt s jejich rodinami. Jejich těla byla převezena do Tirany kvůli ohledání,“ řekla Novinkám mluvčí ministerstva Michaela Lagronová.

Oblast národního parku Thethi, ležící asi 70 km od města Shkodra, je mezi turisty oblíbená. Vrcholky hor se nacházejí v nadmořské výšce asi 2400 metrů nad mořem a oblast vyhledávají především Češi. Agentura Reuters upozornila, že kvůli své odloučené poloze je také oblíbeným místem pěstění marihuany. Naposledy loni v létě tam proběhla policejní razie. V roce 2001 se tam podle Reuters ztratili tři mladí lidé.

Reklama

Výběr článků

Načítám