Hlavní obsah

Třináctiletý Španěl zabil učitele, zřejmě samostřílem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barcelona
Aktualizováno

Učitele ve Španělsku zabil v pondělí třináctiletý chlapec při útoku na půdě střední školy v barcelonské čtvrti Sant Adrea. Čtyři studenti byli při útocích kuší lehce zraněni. Pachatel byl zadržen, uvedly agentury AP a Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Student zabil učitelku v barcelonské škole samostřílemVideo: Reuters

 
Článek

Podle zatím nepotvrzené zprávy listu La Vanguardia použil útočník kuši a měl také dýku. Do školy přišel pozdě, kolem 9:15.

Podle listu El Periódico zaklepal na dveře třídy a vypálil na učitelku, která mu přišla otevřít. Šíp vystřelil i na jednu spolužačku, dceru učitelky. Když učitel z vedlejší třídy slyšel křik, přiběhl na pomoc chránit kolegyni. Mladík ho zasáhl do hrudi. Zranění bylo smrtelné.

Pak chlapec vešel do další třídy a napadl dalšího studenta.

Smrt učitele (původně se uváděla učitelka) potvrdil AFP mluvčí policie: „Učitel byl zabit zbraní s ostřím.” Nepotvrdil ale, že šlo o šíp.

Mluvčí policie už předtím řekl: „Můžeme potvrdit smrt učitele a zatčení jedné osoby. Nejsme nyní v situaci, kdy bychom mohli potvrdit, zda tato osoba je muž, žena či bývalý žák.“

Motiv střelce není znám, ale podle La Vanguardie byl posedlý vojenstvím a měl doma sbírku zbraní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám