Hlavní obsah

Polský recidivista ve Francii unesl devítiletou dívku před očima matky, znásilnil ji a uškrtil

Boulogne-sur-Mer
Aktualizováno

Šok a pobouření vyvolala ve Francii vražda devítileté dívky, kterou za bílého dne před zraky její matky v přístavním městě Calais ve čtvrtek unesl polský recidivista, kterého ze země vyhostili. Dívku naložil do auta a odjel. O hodinu a půl později ji našli mrtvou v lese. Dívka byla nahá, Polák ji znásilnil a uškrtil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na hřiště, odkud byla Chloé unesena, nosí lidé květinyVideo: Reuters

 
Článek

„Nevím, kdy a jak to povím její sestřičce a bratrovi. Je jim jen pět a čtyři roky, nevím, jestli tomu porozumí,“ řekla matka listu Le Parisien.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Dříve trestně stíhaný osmatřicetiletý Zbigniew Huminski byl na cestě za svojí sestrou, která žije ve Velké Británii. Francouzským policistům se k činu přiznal. Uvedl, že byl opilý.

Foto: Profimedia.cz

Zavražděná Chloé

Devítiletou Chloé unesl před školou, kde si hrála s kamarádkou. Její matka to z dálky viděla a slyšela dceřin křik, ale únosu zabránit nemohla, jelikož se zrovna chystala zavést své druhé dítě na sportovní trénink. Huminski se školačkou odjel do zhruba pět kilometrů vzdáleného lesa, který kdysi sloužil jako tábořiště pro ilegální přistěhovalce směřující na britské ostrovy.

Foto: Profimedia.cz

Starostka města Calais Natacha Bouchartová (vlevo) pokládá věnec na místě, kde Huminski Chloé unesl. Vpravo je dívčina matka označovaná pouze křestním jménem Isabella.

Polák se podle prokurátora Jeana-Pierra Valensiho „okamžitě k vraždě dítěte přiznal“. Soudní znalci pak uvedli, že Chloé byla znásilněna a uškrcena. Testy rovněž potvrdily přítomnost alkoholu v krvi násilníka.

Návrat do Francie měl zakázaný

Případ vyvolal velké pobouření. Huminski byl totiž ve Francii v minulosti dvakrát odsouzen za násilné trestné činy k vězení v celkové délce deseti let. Ve Francii žil od roku 2000. Usiloval o vstup do Cizinecké legie, ale odmítli ho právě kvůli jeho trestnímu rejstříku. Stíhaly ho však i polské úřady, proto ho Francouzi před rokem vydali.

Vstup na francouzské území měl Polák zakázán, nicméně se mu tento týden podařilo překročit hranici v autě s polskou registrační značkou.

Francouzský premiér Manuel Valls už slíbil, že záležitost bude důsledně vyšetřena. „Rodina (holčičky) má právo znát celou pravdu,“ prohlásil. Ministerstvo vnitra podle něj ve věci spolupracuje se svými polskými kolegy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám