Hlavní obsah

Němce vyděsil pád meteoritů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Obyvatele na jihu Německa i v sousedním Rakousku a Švýcarsku vyděsily v neděli večer letící a zářící objekty na nočním nebi, podle všeho letící meteory. Lidé se obraceli na policii se zprávami o tom, že viděli neidentifikovaná zářící tělesa, někteří hovořili i o hlasitých zvucích, které jev údajně doprovázely, napsal deník Süddeutsche Zeitung.

Meteorit nad Německem

 
Článek

Podle svědků se nebe rozzářilo v neděli kolem 21:00 SEČ. Zářící objekty byly vidět zejména v Bavorsku, ale i na jiných místech - třeba v Bádensku-Württembersku. Zprávy o jasných předmětech na nočním nebi se objevily i ve švýcarských médiích. Magazín Focus zveřejnil odkaz na video na serveru YouTube, které nafilmoval řidič v Tyrolsku a které jev zachytilo.

Ačkoli zatím není jasné, co jev způsobilo, je podle astronomů pravděpodobné, že šlo o pád meteoritu nebo spíše meteoritů. Německá policie uvedla, že přinejmenším jeden z nich zřejmě spadl v okolí hraničního přechodu Freilassing na německo-rakouských hranicích.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Vyloučit ale nelze ani pád družice.

Pád malých meteoritů na Zemi není nijak neobvyklý. Loni v září spadl jeden takový ve středoamerické Nikaragui a zanechal po sobě kráter o průměru 12 metrů a hloubce pět metrů. Jeden z největších meteoritů za poslední dobu spadl v roce 2013 do oblasti u ruského Čeljabinsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám