Hlavní obsah

Zemřel další ukrajinský politik spojený s Janukovyčem

Kyjev

O život ve čtvrtek přišel další někdejší vysoký ukrajinský politik spojený s vypuzeným proruským exprezidentem Viktorem Janukovyčem. Jde o bývalého gubernátora Záporožské oblasti Olexandra Peklušenka. Informovala o tom ukrajinská média s odvoláním na policii, podle které je zatím hlavní vyšetřovací verzí sebevražda.

Foto: Mykhailo Markiv/Presidential Press Service/Handout, Reuters

Ukrajinský exprezident Viktor Janukovyč

Článek

Tělo šedesátiletého Peklušenka bylo nalezeno v jeho domě na předměstí Záporoží, které je správním centrem Záporožské oblasti. Měl ránu v krku způsobenou střelnou zbraní. Podle dosavadních informací nic nenasvědčuje tomu, že by šlo o násilnou smrt zaviněnou jinou osobou. Některá média zmiňují, že byl na onkologickém vyšetření.

Peklušenko býval rovněž poslancem Janukovyčovy Strany regionů. Funkci gubernátora musel opustit loni po útěku Janukovyče do Ruska. Po změně vlády proti němu bylo zahájeno vyšetřování kvůli potlačování proevropských demonstrací v Záporoží.

Během krátké doby je to už třetí mrtvý politik blízký Janukovyčovi. Tento týden v noci z pondělí na úterý zemřel jiný exposlanec Strany regionů Stanislav Melnik. Našla ho manželka v koupelně jejich domu. Spáchal sebevraždu loveckou puškou.

Související témata

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Uprchlý ukrajinský prezident Viktor Janukovyč

Foto: Profimedia.cz

Kyjev

Koncem února ukončil život skokem ze sedmnáctého patra další bývalý vysoký parlamentní činitel za Stranu regionů Mychajlo Čečetov. Byl trestně stíhán za zneužití pravomoci veřejného činitele a generální prokurátor v televizi řekl, že se proti němu připravuje další obvinění.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám