Hlavní obsah

V ukrajinských Karpatech našli tělo pohřešovaného Čecha

Právo, sw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Po týdenním pátrání nalezli ukrajinští záchranáři tělo českého turisty, který se minulé pondělí ztratil v horách poblíž zimního střediska Drahobrat v Zakarpatské oblasti Ukrajiny.

Foto: Profimedia.cz

Ukrajinské Karpaty

Článek

Čech se spolu s dalšími pěti krajany dostal při horské túře do potíží kvůli špatnému počasí. Pět turistů se ukrajinským záchranářům podařilo záhy najít, 29letý muž z Prahy, který se údajně zřítil do rokliny, ale zůstával nezvěstný.

„Devátého března okolo 13. hodiny bylo na jihovýchodním svahu mezi horami Blyznycja a Mala Blyznycja nalezeno tělo 29letého občana ČR, který se ztratil 2. března,“ uvedl v pondělí web Státní služby pro mimořádné situace.

Po muži, jehož tělo bylo nakonec nalezeno pod půlmetrovou vrstvou sněhu, pátralo kromě 19 ukrajinských záchranářů i osm místních dobrovolníků a také čeští dobrovolníci a kynologové se čtyřmi psy. Nasazeno bylo jedenáct kusů techniky, uvedl web. Záchranáři zároveň varovali turisty a příznivce adrenalinových sportů, aby se do hor za špatného počasí nevydávali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám