Hlavní obsah

Dětská nemocnice v Doněcku dostala přímý zásah granátem

Dva lékaři a pět pacientů utrpělo v pondělí v dětské nemocnici v ukrajinském Doněcku zranění při zásahu dělostřeleckým granátem. Jeden granát zasáhl kardiologické oddělení, druhý nevybuchl a zůstal vězet ve střeše. Nemocnice byla evakuována. Podle ukrajinských médií nemocnici ostřelovali separatisté, ruská televize Rossija 24 ovšem tvrdí, že útok vedla ukrajinská armáda.

Foto: Manu Brabo, ČTK/AP

Poničená budova nemocnice číslo 3 v Doněcku

Článek

Podle doněckých novinářů incident potvrzuje, že ve městě už neexistuje bezpečné místo. Nemocnice leží přímo v centru, kam raketové a dělostřelecké náboje dopadaly i o víkendu. Pod palbu se v pondělí dostala i doněcká tuberkulózní léčebna ve čtvrti nedaleko centra, poničeno explozemi bylo také několik okolních domů, napsal server Cenzor.

Foto: Manu Brabo, ČTK/AP

Žena s dítětem v suterénu ostřelované nemocnice

Mezinárodní výbor Červeného kříže (MVČK) v pondělí varoval před následky tvrdých bojů, které Doněck v posledních dnech ovládly. „Jsme velmi znepokojeni eskalací násilí v Doněcku. Civilní obyvatelstvo nesmí trpět," napsal mluvčí MVČK na Twitteru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z Doněcku zbyly jen troskyVideo: Reuters

Podle televize Rossija 24 si Kyjev nevybírá cíle náhodou a záměrně míří na objekty infrastruktury. „Lidé se přesunuli do sklepů, protože nemají jistotu, že se ostřelování nebude opakovat," uvedla ruská televize.

Reklama

Výběr článků

Načítám